تحولات منطقه

حدود ۱۰ هزار تن از اهالی شهرهای شیعه‌نشین نبل و الزهرا در استان حلب به خانه‌هایشان بازگشتند.

بازگشت حدود ۱۰ هزار نفر از اهالی شهرهای شیعه نشین نبل و الزهرا در سوریه
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

 با آغاز درگیری‌ها و عملیات گسترده مخالفان مسلح حکومت بشار اسد در استان ادلب و پیشروی آنها به سمت استان حلب در اوایل آذر ماه جاری، دو شهر شیعه‌نشین نبل و الزهرا که سال‌ها نماد مقاومت در برابر تجاوز و اشغال بودند، بار دیگر در مرکز بحران قرار گرفتند.

اهالی این شهرها که پیش‌تر در برابر حملات گروه تروریستی داعش نیز ایستادگی کرده بودند، این‌بار نیز با تشکیل کمیته‌های مردمی توانستند مانع از تصرف شهرهای خود شوند؛ اما پس از دستور ارتش سوریه برای تخلیه، مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدند.

پس از تخلیه این شهرها، بخش قابل توجهی از آوارگان در مناطق مختلف پراکنده شدند؛ برخی از این مردم در منطقه السفیره واقع در حومه جنوبی حلب به‌دلیل محاصره گرفتار شدند و تعدادی از مردم این دو شهر توانستند خود را به منطقه المزرعه واقع در شهر حمص و منطقه زینبیه در حومه دمشق برسانند.

مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده علیه مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.

تحرکات تروریست‌ها و معارضین مسلح علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتش‌بس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخش‌هایی از حماه و لاذقیه می‌شد.

مخالفان مسلح سوری صبح روز یکشنبه از کنترل خود بر شهر دمشق و خروج «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه خبر دادند.

شبکه المیادین به نقل از رویترز گزارش داد: گروه های مسلح بدون وجود هیچ نشانه ای از ارتش سوریه، وارد دمشق شدند.

از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد،‌ حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروه‌های مسلح بوده است.

بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با تهدید گروه های مسلح مواجه شده بود و نهایتا نیز یکی از همین گروهای مسلح به اسم هیئت تحریر الشام توانست حکومت خاندان اسد را به پایان برساند.

بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانواده اش پس از خروج از سوریه، هم اینک در مسکو حضور دارند و روسیه به آنها پناهندگی سیاسی اعطا کرده است‌.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.